spranj 2018. DRŽAVNO PRVENSTVO U PODVODNOJ ORIJENTACIJI ZA DJECU

 Uz pomoć Saveza Sportova Istarske županije i Ronilačkog Saveza Istarske županije, Ronilačko Sportski klub "Mladost" Medulin organizirao je 2. Kamp podvodne orijentacije na jezeru Lepenica u Fužinama. U sklopu kampa održano je i 27. Državno prvenstvo u podvodnoj

orijentaciji te 2. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom. U kampu se učilo disciplini podvodne orijentacije sa ronilačkom bocom te na disalicu, bez ronilačke boce.

 

Na Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji za Mladost su nastupili Robert Čupev, Luka Bohač, Lean Osmanović, Ana Jerković, Ema Ivetić i Mateo Biletić. Plivale su se pojedinačne discipline M Course, 5 Points, Star i Paralel Slalom. Najbolje rezultate prvenstva ostvario je Robert Čupev koji je bio prvi u svim disciplinama osim discipline Star. Ana Jerković je osvojila apsolutno srebra u disciplinama M Course, Paralel Slalom i Star dok je u disciplini M Course bila treća. U juniorskoj kategoriji je bila prva u disciplinama Star i Paralel slalom, a druga u M Coursu i disciplini 5 Points. Ema Ivetić je sjajnom trkom u disciplini M Course doplivala do prvog mjesta u apsolutnoj kategoriji, dok je u reperima bila druga, a u disciplini Paralel slalom zauzela je treće mjesto. Među juniorkama je bila prva u M Coursu i Reperima, druga u Paralel slalomu i treća u Zvijezdi.

 

Mateo Biletić je apsolutno bio treći u disciplini Star dok je u juniorima pobijedio u Zvijezdi, u Reperima je ostvario drugo mjesto i u Paralel Slalomu treće. Junior Lean Osmanović je osvojio broncu u disciplini Star. U ukupnom poretku bili smo najbolji među ženama i u ukupnom poretku, dok smo u muškoj konkurenciji zauzeli drugo mjesto.

 

Po drugi puta održano je i Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom gdje su se plivale discipline Reperi 5 i Paralel kurs u kategorijama mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora. Za Mladost su nastupili: Marco Cafolla, Luka Bohač, Lean Osmanović, Barbara Matika, Martina Pekica, Toni Pekica, Ema Ivetić, Mihael Botić, Marta Gortan i Mateo Biletić. U disciplini Reperi 5 Ema Ivetić je bila druga među juniorkama, Lean Osmanović je bio treći među juniorima i mlađim juniorima. U disciplini Paralel Slalom Barbara Matika je bila treća među kadetkinjama te prva među mlađim kadetkinjama, dok je Marta Gortan bila treća među mlađim kadetkinjama. Mateo Biletić pobijedio je među juniorima dok je Lean Osmanović bio treći. Marco Cafolla bio je prvi u kadetima, a Toni Pekica treći među mlađim kadetima.

 

U ukupnom poretku među djevojčicama smo bili drugi, među dječacima prvi te ukupnim zbrojem bodova ostvarili smo drugo mjesto.

 

 

 

Norme za seniorsku reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj orijentaciji koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Gyekenyesu u Mađarskoj krajem kolovoza otplivali su seniori Robert Čupev dok će boje juniorske reprezentacije iz kluba braniti Ana Jerković i Ema Ivetić.

 

 


Copyright © SZOM MEDULIN