11. prosinac 2017. Načelnik Općine Medulin primio Bornu Zohila povodom osvajanja medalja na Svjetskim igrama u Portugalu

Načelnik Općine Medulin Goran Buić primio je stolnotenisača Bornu Zohila povodom osvajanja čak dvije medalje u kategoriji seniora na Svjetskim igrama osoba s invaliditetom u Portugalu. IWAS World Games 2017 Faro, održane su u Portugalu od 30. 11. do 6.12., a Borna Zohil osvojio je 3.

mjesto pojedinačno te 2. mjesto ekipno.

Borna Zohil došao je u pratnji roditelja te predsjednika kluba Darka Šplajta, a u ime Općine Medulin Bornu je primio načelnik Goran Buić te pročelnica Suzana Racan Stern koja je ujedno i predsjednica ženskog stolnoteniskog kluba Pula.

Načelnik Goran Buić čestitao je Borni na izvrsnom rezultatu, a naglasio je da su čestitke i u ime svih mještana Pomera, ali i općine Medulin. Kao iznenađenje za Bornu Općina Medulin pripremila mu je tortu u obliku reketa, a načelnik mu je uručio i majicu sa natpisom Općine Medulin i Borninim inicijalima.

Predsjednik kluba Darko Šplajt naglasio je da je Bornin uspjeh tim veći obzirom da se natjecao u kategoriji sa seniorima koji su bili mnogo stariji od njega, a Borna ima samo 11 godina.

„U kategoriji seniora naučeni smo gledati starije igrače, a ne ovako mlade kao Borna, mogu reći da je još dugi put pred njim, a njegovi rezultati govore sami u ime kluba“ rekao je predsjednik kluba te zahvalio svim donatorima, a osobito Općini Medulin koja podržava njihov rad. Borna je na Svjetskim igrama predstavljao reprezentaciju Hrvatske, a osvojivši 2. i 3. mjesto učinio je ponosnim ne samo roditelje već i klub te cijelu općinu Medulin.

Borna Zohil jedanaestogodišnjak iz Pomera član je Stolnoteniskog kluba Pula, a u 2017. godini postigao je niz vrhunskih rezultata. Tako je na prvenstvu Hrvatske za seniore u Splitu osvojio 2. mjesto, u Genovi na europskim igrama mladih 3. mjesto ekipno za reperezentaciju Hrvatske. Borna trenira tek 3 godine, a započeo je trenirati u Banjolama kada je klub održavao treninge u Općini Medulin, a obzirom na zainteresiranost nadaju se ponovo otvoriti podružnicu kluba u Medulinu i Banjolama čim stvore uvjete unutar kluba.

Borna trenira svaki dan minimalno 2 sata, a polazi i 5 razred Osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ u Medulinu gdje ostvaruje odličan uspjeh. Najdraži predmet u školi mu je geografija, a najviše se veseli treninzima i turnirima koje ima gotovo svaki vikend, a često zbog obveza izostaje iz škole. Bornin otac pozvao je sve profesore i učitelje da svojim razumijevanjem podrže mlade sportaše na njihovom sportskom putu.


Copyright © SZOM MEDULIN