1 .i 2. Utrka Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama

Prošlog vikenda Istarski natjecatelji (RSK "Mladost" Medulin, KPA "Uljanik" Pula i RSK "Boškarini" Pula nastupili su na 1.Utrci Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koja se održala u Kostreni. Nastupili su: Ema Ivetić, Robert Čupev, Marin Pekica, Lean Osmanović, Luka Bohač, Martina Pekica, Barbara Matika, Leon Kolar, Lana Rački, Sebastijan Hajnc, Meri Bernobić,

Dora Komparić, Sara Soldo, Lucas Kolar, Karlo Reljanović, Mihael Botić, David Reljanović i Leon Čupev. Dužina staze nešto je bila skraćena zbog temperature vode. U kraćem maratonu među kadetkinjama Barbara Matika je osvojila srebro kao i Leon Kolar među kadetima. Među mlađim kadetima Lucas Kolar je bio drugi dok je među mlađim kadetkinjama Dora Komparić osvojila zlato, a Sara Soldo srebro. U kategoriji početnika David Reljanović je bio prvi, a Leon Čupev drugi. U dužem maratonu Ema Ivetić je bila apsolutno druga kao i Luka Bohač među dečkima dok je Lean Osmanović doplivao do bronce. Među mlađim juniorima slavili su Leon Kolar i Barbara Matika.

Ovog vikenda naši natjecatelji u sastavu Robert Čupev, Martina Pekica, Barbara Matika, Meri Bernobić, Leon Kolar, Sebastijan Hajnc, Lean Metikoš Crevatin, Lucas Kolar i Leon Čupev nastupili su na 2.utrci Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koja se održala u Sisku. U kraćoj dionici za mlađe natjecatelje među kadetkinjama pobijedila je Barbara Matika, a drugo mjesto je osvojila Meri Bernobić dok je u kategoriji kadeta drugo mjesto osvojio Leon Kolar, a treće mjesto je zauzeo Sebastijan Hajnc. U kategoriji mlađih kadeta drugi je bio Lucas Kolar, dok je broncu osvojio Lean Metikoš Crevatin. U kategoriji početnika drugi je bio Leon Čupev.

Na duljoj dionici od 3100m pobijedio je "Uljanikovac" Robert Čupev dok je među mlađim juniorima Leon Kolar bio drugi. Kod mlađih juniorki i apsolutno među curama prva je bila Barbara Matika. U juniorkama Martina Pekica bila je srebrna.

Naši dečki Luka Bohac i Lean Osmanović otputovali su u Lignano na Svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Uz Luku i Leana boje Hrvatske braniti ce Anika Kauzlarić i Petra Tomac iz SRD Viševica Fužine, Tina Marčelja iz RK Nevera Rijeka, Nika Lena Vlajić i Klara Bauk iz RK Geronimo Zagreb. Veliko hvala Ronilačkom Savezu Istarske županije i Sportskoj Zajednici Općine Medulin koji su omogućili da oboje mogu otputovati na natjecanje!


Copyright © SZOM MEDULIN